Bloatware – Acrobat

[This message will be repeated in english.]

Jag laddade precis uppdatering för Acrobat till 8.1.
Det är 30 meg. För en läsare! En uppdatering!

Jag tvivlar på att Microsofts Word reader är så stor. Jag tvivlar på att ens Word självt är så stort när clipart och diverse bös är borta. Jag har typ 15 typsnitt installerade i Acrobat så det är inte det som tar plats heller.

Jag kollade i Program Files-katalogen och hittade nästan 100 megabyte! *kollar igen* Jäpp, jag såg rätt. För en läsare…
Undrar hur mycket de har lagt i system-katalogen?

Då har jag inte ens nämnt starttider. Word, en mycket mer komplex applikation, startar på en bråkdel av tiden det tar för Acrobat att starta.

Uppdatering:

Jag avinstallerade Acrobat och påinstallerade den igen. Knappt 23 meg, d.v.s lite mindre än en uppdatering. Nu är installationen på nästan 170 meg! 90 av dem verkar vara en installationsfil – jag testar att ta bort den. Önska mig lycka till.

Förutom att Acrobat tar lång tid att starta så tar det ibland ännu längre tid att avsluta. Ibland avslutar den nämligen inte alls utan ligger kvar i ett snabbstartsläge. Det är ok. Men varför 20 meg primärminne för att snabbstarta en läsare?

—-

I just downloaded update 8.1 for Adobe Acrobat.
It is 30MB. For a reader! Update!
I doubt MSWord’s reader is that big. I doubt even MSWord itself is that big when the clip art is removed. I have like 15 fonts installed in Acrobat so that is not the issue.

Checking the program files and I se almost 100 megabytes! *rechecking* Yes I saw right. For a reader…

Then comes starting time.
MSWord, a way more complex solution, starts in a fraction of the time Acrobat starts.

Update:

I uninstalled and reinstalled Acrobat. Almost 23 megs. Slightly smaller than the update. Now I have an installation on almost 170 megabytes. 90 of them seems to be a copy of the installation so I delete it. Wish me good luck.

Besides starting slowly Acrobats sometimes takes forever to quit. I mean it – sometimes it goes into some sort of fast start mode and occupies 20meg of RAM for this.

[ this article is as uninteresting as Mark Russinovich’s are interesting ]

Tags:

Leave a Reply